Kontrollera ditt ventilationssystem

I varje hus finns det oftast ett ventilationssystem installerat. Det kan antingen vara placerat i köket, garaget eller hallen. Trots att ett ventilationssystem sköter sig självt större delen av tiden bör du utföra kontroller då och då. För att må så bra som möjligt är det viktigt att veta att luften inomhus är ren och frisk. Om du känner dig trött och hängig när man är inomhus kan det vara ett tecken på att luften är dålig.

Två olika ventilationskontroller
Obligatorisk Ventilationskontroll är en kontroll av ventilationssystem som är precis som det låter: obligatoriskt att göra. Detta är för att säkerhetsställa att ventilationssystemet fungerar som det ska. Själva kontrollen går ut på att se till att in- och utluften i ventilationssystemet är i balans. Med hjälp av ett företag verksamt inom ventilation i Uppsala kan du förutom OVK även göra en vanlig VK. Det står för ventilationskontroll och kontrollen genomförs precis som obligatorisk ventilationskontroll men den är frivillig. Fokus vid denna kontroll är att se så systemet uppfyller verksamhetskrav och arbetsmiljöföreskrifter.

Marknadens längsta återförsäkringsgaranti
Ta hjälp av ett privatägt företag som varit aktivt inom branschen av ventilationssystem i över 30 år. Fokus är framförallt på kommunerna i Stockholm och Uppsala, men vid större projekt kan arbete på andra orter vara aktuellt. Förutom att få en installatör eller renoverare med 30 års erfarenhet får du även den längsta återförsäkringsgarantin. En garanti som sträcker sig upp mellan 10 – 25 år och är en säkerhet på att arbetet har blivit gjort ordentligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *